Best wel een dingetje..

29 augustus 2022

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Zoals de titel al zegt… Het is best wel een dingetje. Stel je maar eens voor: jouw geliefde zit hier 11.500km vandaan. Letterlijk de andere kant van de wereld. De eerste keer was dit een stuk makkelijker dan deze rit. (En in deze blog lees je daar meer over.)

Anders dan de eerste keer

Ons verhaal is begonnen met ver uit elkaar zijn. Een tijd van videobellen en tijdzones afstemmen. En een stuk langer dan deze keer zal zijn. Twintig maanden om precies te zijn. Toch voelt het anders. (Wat ook logisch is.)

Voordat we naar Thailand gingen, hadden we elkaar immers nog nooit ontmoet. Dit betekent dat er toch nog allerlei onduidelijk- en onzekerheden zijn. Hoe zou dat in het echt gaan? Is die digitale aantrekkingskracht overdraagbaar naar offline? (Het bleek van wel 😉)

24/7. Zes maanden lang. Al die tijd waren we onafgebroken samen. Fijn ontdekken en uitvogelen hoe we onze relatie vorm kunnen geven. Er zijn geen onduidelijkheden over: we willen graag met elkaar verder. (Want we vullen elkaar perfect aan.)

Er mist iets.

Juist omdat we elkaar zo aanvullen. Precies de reden dat ik de afgelopen maand een beetje van de leg was. Het is echt een dingetje. Ik ben wel hier fysiek, maar mijn hoofd zit compleet ergens anders. (In elk geval een groot deel van de tijd.)

Na een half jaar onafgebroken bij elkaar te zijn valt apart zijn best zwaar. Het is meer dan elkaar leuk vinden. We steken elkaar ook aan om beter te zijn. Als niet planner heb je je planner gewoon nodig voor verhoogde productiviteit.

Rationeel gezien is dit de meest logische stap. En we weten allebei waar we het voor doen. Maar dat maakt het missen, etc. niet minder.

Aandacht voor “daar/ons” vs “hier/mij”

Als je in dezelfde ruimte bent is aandacht geven heel makkelijk. Je kunt er zelfs productief naast zijn. Met deze afstand is het een stuk uitdagender. Helemaal als je eigenlijk liever 24/7 bij elkaar bent.

Daar/Ons. Hij mist mij natuurlijk ook. Het is voor hem net zo’n grote omslag. Juist dan voelt het extra belangrijk om elkaar genoeg aandacht te geven. Niet alleen om gezellig te doen, maar we hebben ook nog behoorlijk wat te regelen.

Zoals zijn examens oefenen, voorbereiden en uitvoeren van alle stappen van het aanvragen van een MVV. (Al regelen we die dingen dan ook gezellig, hihi.)

Hier/mij. Ik verblijf bij verschillende lieve mensen in omgeving Arnhem en Rotterdam. Superfijn en die wil je natuurlijk ook niet negeren. Daarnaast heb je nog een sociaal leven, werkzaamheden, onderhoud, eten, boodschappen, en de lijst is lang. (Als je planning een beetje van de leg is, is dat best lastig 😉)

P.S.

Deze blog is veel te laat. Vanaf komende maandag zal ik weer wekelijks rapporteren. 😘

Voor iedereen die de verslagen gemist heeft mijn excuses. Ik ben flink op weg met achterstandjes wegwerken. (Mocht je ergens op zitten wachten, bel me dan even.)

P.P.S.

De voorbereidingen voor het examen van 1 september in Jakarta gaan erg goed. Als alles gaat zoals bij het oefenen, krijgen we vast een geslaagd briefje. (Al duurt dat dan tot maximaal 8 weken.)

Vind jij het leuk om van mij te horen? Ik vind het minstens net zo leuk om van jou te horen:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Onderweg leven Nieuwsbrief

Elke maandag is er een nieuw verhaal(tje).

Ben je bang dat je het vergeet?

Iedere laatste vrijdag van de maand ontvang je een update.

Ook ontvangen? Vul dan je e-mail in!

Laat hier je e-mailadres achter. (Geen spam.)

Of volg iets