Cultuur in het water gevallen

10 april 2023

Gemiddelde leestijd: 5 minuten

Allereerst goed nieuws! De documenten die we nodig hadden (inclusief de Apostille stempel) zijn geregeld. Heeft twee maanden geduurd, maar dan heb je ook wat.

We hebben namelijk trouwplannen. Daarvoor moest er een origineel exemplaar van zowel een geboortecertificaat als een ongehuwdverklaring geregeld worden. (In de vorige blog lees je hoe ‘makkelijk’ dit proces was.)

Een dagje cultuur gepland

Eerst een paar dagen rustig aan. Dat was het idee vorige week na het verkrijgen van de documenten. Vrijdag was er een nationale feestdag, dus we dachten: “Dan gaan we maandag lekker musea bezoeken”. Wij vandaag relatief vroeg opgestaan, dan heb je het meeste aan de dag.

In theorie kun je ook in het weekend gaan. Echter hebben dan veel mensen vrij en is het vaak een stuk drukker. Net als in Nederland is maandag of dinsdag tijdens een normale werkweek het beste moment om ergens heen te gaan. We regelen een Grab (taxi) en op naar het museumplein! (Dinsdag, dus morgen, vliegen we naar Bali vandaar de keuze voor maandag.)

Eenmaal daar aangekomen hoor ik het mezelf zeggen: ‘Wat is het hier lekker rustig’. We zijn op een plein waar verschillende oude VOC gebouwen staan. Tegenwoordig doen deze dienst als museum. Onder andere het Wayang museum. (Traditionele Indonesische poppen: bijvoorbeeld voor voorstellingen.)

Aan het plein liggen een aantal verschillende musea, dus we konden een heel rijtje af. Allereerst naar het poppenmuseum, en al dat we daarna nog doen is mooi meegenomen. Er stonden wat ramen open bij het museum, dus vol goede moed lopen we naar de ingang. Komt er iemand aangesneld en die roept: “Mister, mister, museum is closed. All the museums are closed on monday’

Daar sta je dan. Op een museumplein. Met geen enkel museum dat open is. Met alle liefde had ik allerlei foto’s geplaatst van de dingen die we gezien zouden hebben… Het blijft echter bij foto’s van wat gebouwen aan de buitenkant. (In ons enthousiasme hadden we niet zo goed gekeken naar de openingstijden 🤣)

Misschien kun je daar lunchen

Op het plein is ook een restaurant. Batavia heet het. Bekende naam natuurlijk als je uit Nederland komt. ‘Dan kun je daar misschien wel wat lunchen’, hoor ik naast me. Lief hè, ik denk aan zijn vasten en hij denkt aan mijn niet vasten.

Alsof je jaren terug in de tijd gaat, zo voelde het toen we binnen kwamen. Oude koloniale stijl, gecombineerd met oude jazzmuziek. Het was een aangename atmosfeer. De prijzen wel wat toeristisch, maar zelfs dan nog steeds aanzienlijk goedkoper dan in Nederland.

Een goede kop koffie en een ongelooflijk lekkere Club Sandwich later stonden we weer buiten. Nog een rondje om het plein gelopen. Hier en daar wat foto’s gemaakt en toen was dat wat er te doen viel alweer voorbij. (Het was wel gezellig en stiekem best gelachen om het feit dat alles dicht was.)

Dan nog maar wat werken

Ineens heb je tijd over. De uren die we eigenlijk door een museum zouden lopen, gaan hoe dan ook voorbij. Dan nog maar wat werken. Er staan best nog wat zaken op mijn wensen- / to-do-lijstje. Een van die dingen was het updaten van de website voor Website Mentor.

Met de nieuwe huisstijl van Korte Tekst heb ik een aantal keuzes gemaakt. Één van die keuzes was het meer verweven van de huisstijl. Zodat het duidelijker is dat het bij elkaar hoort. Het was te veel een apart iets. (Maar WM is een onderdeel van KT.)

Een vernieuwd logo, een vernieuwde website en een geoptimaliseerde manier van werken. Bijna alles is vandaag afgekomen. Er is nog werk aan de winkel voor een aantal kleine details, maar het grotere geheel staat.

P.S.

De foto’s zijn vandaag genomen. Helaas dus enkel wat gebouwen van de buitenkant.

P.P.S.

Mocht je iemand zijn/kennen die nog een leuk project heeft? Kijk dan op de vernieuwde website van Website Mentor of Korte Tekst.

Weer lang genoeg voor vandaag! Tot de volgende maandag 😁

Vind jij het leuk om van mij te horen? Ik vind het minstens net zo leuk om van jou te horen:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Onderweg leven Nieuwsbrief

Elke maandag is er een nieuw verhaal(tje).

Ben je bang dat je het vergeet?

Iedere laatste vrijdag van de maand ontvang je een update.

Ook ontvangen? Vul dan je e-mail in!

Laat hier je e-mailadres achter. (Geen spam.)

Of volg iets