Dak-, maar niet thuisloos

13 december 2021

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Het moment is daar. Per vandaag ben ik officieel geen bewoner meer van ‘mijn’ flat. Na ruim 20 jaar is het tijd voor een nieuw hoofdstuk. Tijdelijk heb ik geen eigen dak en ga ik de wereld verkennen. Gelukkig is je ergens thuis voelen niet afhankelijk van of je wel of geen eigen dak hebt.

De grote schoonmaak

Als je ergens 20 jaar gewoond hebt doen ze niet lullig over dingen die versleten lijken. (Of gewoon kapot) Zoals afgesproken met de opzichter waren er twee dingen belangrijk voor het opleveren. De flat hoefde alleen maar leeg en schoon zijn. Klink eenvoudig genoeg, toch?

Net als bij een ‘gewone verhuizing’ duurden dingen veel langer dan gepland. Misschien was het wat optimistisch om te denken dat het in een dag kon.. Want het bleken er toch twee te zijn.

De laatste video in mijn ex-flat

Alles heeft een plekje

In die twee dagen is de flat leeg en schoon geworden. Mijn hemel wat verzamel je als mens een hoop spullen. (Zelfs als je al best minimalistisch leeft) Alles heeft een plek gekregen middels verkoop, vergeven of weggooien. En het is gelukt: compleet leeg en schoon opgeleverd.

Alleen dingen die sentimentele waarde hebben, heb ik opgeslagen bij een vriend. Om precies te zijn een AH-tasje vol.

En nog twee rugzakken

De olijfgroene rugzak is voor de laatste weken in Nederland. (Omdat het handig is dat je af en toe kleding aantrekt enzo) Deze tas mag bij vertrek in Nederland blijven.

De andere is mijn ‘ready to go’ rugzak om naar Azië te gaan. Alles dat ik in principe nodig heb of denk te hebben zit hier in. (En als ik iets wil dat er niet inzit, hebben ze daar ook winkels)

Ik kan niet wachten om hem te gebruiken.

Vind jij het leuk om van mij te horen? Ik vind het minstens net zo leuk om van jou te horen:

6 Reacties

 1. Super goed weergegeven
  Hoop dat je heel veel liefde, vriendschap en gezondheid op je pad tegen komt

  Antwoord
 2. Ik ga je zeker in de gaten houden allemaal. Veel plezier!

  Antwoord
 3. Jee mooie bestemming Azië heb ik ook wat van mogen zien en benieuwd waar je terechtkomt. Ik vind je super dapper Alex en krachtig en kijk uit naar je avonturen. Top van je dat je deze stap zet. Have fun and enjoy☀️🌍🧡

  Antwoord
 4. Toitoitoi 😘

  Antwoord
 5. Cool hoor! Onze wandeling laat nog even op zich wachten begrijp ik 😜
  Ontzettend veel plezier. Geniet ervan!

  Antwoord
 6. Wens heel veel geluk met je nieuwe avonturen

  Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Twee maanden en leven uit een rugzak - Onderweg Leven - […] Bij het grote leegmaken voelde dat toch een beetje gek. Afscheid nemen van spullen die je voor je gevoel…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Onderweg leven Nieuwsbrief

Elke maandag is er een nieuw verhaal(tje).

Ben je bang dat je het vergeet?

Iedere laatste vrijdag van de maand ontvang je een update.

Ook ontvangen? Vul dan je e-mail in!

Laat hier je e-mailadres achter. (Geen spam.)

Of volg iets