De hoogste tijd

14 juli 2023

Gemiddelde leestijd: 9 minuten

Het is een beetje stil geweest. Verschillende lieve mensen hebben daar berichtjes over gestuurd. Of het wel goed ging, want we hebben al zo lang niets gelezen. Wees gerust; het gaat goed!

Het schrijven van de blog is er alleen een beetje bij ingeschoten. De afgelopen weken waren twee dingen even belangrijker. Daarover lees je in deze blog alles. Daarnaast wat random dingen uit onze reis.

Aanvraag MVV (5-jaar-visum)

Zoals je waarschijnlijk weet, zijn we bezig met een nieuwe aanvraag. In samenwerking met een advocaat die zich specialiseert in immigratie- en vreemdelingenrecht. Ondanks dat we al een eerdere aanvraag deden, moesten we nagenoeg alles opnieuw doen.

Zo waren de oude formulieren niet meer relevant. Net als de meeste bewijsstukken. Of nou ja, niet meer actueel. (Want 9-10 maanden geleden gemaakt.) Een aantal dingen zijn in ons voordeel veranderd, waardoor de kans dat het goed gekeurd wordt ook weer iets groter wordt.

Daarnaast werden er ook allerlei dingen gevraagd door de advocaat die we in de eerdere aanvraag nergens gevonden hebben. Al met al is alles ondertussen geregeld en naar de advocaat gestuurd. (En is het vanaf nu gewoon afwachten.)

De laatste 2 weken op Bali (16 – 30 mei)

Misschien herinner je het nog van vorig jaar. Toen we de mogelijkheid hadden om een van mijn oudste vrienden en zijn vrouw te ontmoeten in Thailand. Deze keer hadden we hetzelfde geluk, alleen dan op Bali.

Ze waren ook (weer) door Azië aan het reizen en het was al snel geregeld om samen op te trekken. De eerste week verbleven we in Ubud en de tweede week in Lovina. Samen struinden we Airbnb af en vonden al snel een plek.

De vorige keer was een week omgevlogen. Dus we dachten “Deze keer doen we er twee, dan duurt het langer”. Niets was minder waar, want een paar keer knipperen met je ogen en *poef*. Weg weken! (Dat zegt natuurlijk ook iets over de gezelligheid.)

Een van de hoogtepunten was de dag dat we in de ochtend met dolfijnen (Op ‘net niet aanraak’-afstand) en in het pikkedonker ’s avonds met lichtgevende algen zwommen. We hadden vorig jaar ook al eens dolfijnen gezien, maar dit was toch nét wat indrukwekkender.

Op naar Thailand

Vorig jaar reisden we van Phuket naar Bangkok, met allerlei tussenstoppen. Dat is van het zuiden naar het midden. Deze keer besloten we van Bangkok naar Chiang Mai te reizen. Dus van het midden naar het noorden. Ook met een paar keer stoppen. (Om precies te zijn in Ayuthaya en Lop Buri.)

We reizen lange afstanden met de trein. Het liefste overdag, want dan zie je nog eens wat. Net als op alle andere plekken regelen we hier ook een scooter.

Voor plusminus 75 euro heb je er eentje voor een maand. Met dat ding crossen we dan heel wat af. Van boodschappen tot toeristische uitjes.

Je kunt eigenlijk overal komen met de scooter. Ze gaan iets harder dan in Nederland. Een kilometer of 90 max. We proberen wekelijks een wat verder uitje te bedenken.

Afgelopen vrijdag zijn we naar Pai gereden. Vanaf Chiang Mai gaat er 1 lange weg, met zo’n slordige 700 bochten. Het is toch wel erg grappig om door bergen heen te rijden. Zowel op als af.

De plannen voor de komende tijd

Over 13 dagen zit onze tijd in Thailand er alweer op. We hebben als volgende bestemming gekozen voor Viëtnam. Allebei nog nooit geweest, extra leuk. Daar kunnen we dan ‘helaas’ maar 30 dagen heen. Dat is het enige visum dat ze op dit moment uitgeven aan toeristen.

We zijn vooral blij dat alle administratie omtrent onze aanvraag voorbij zijn. En gaan we in Viëtnam even lekker opladen.

Voor nu weer lang genoeg, tot de volgende keer!

P.S.

Als je een tijdje niets van me hoort, spreek me gerust aan. Af en toe schieten dingen als social media en bloggen er een beetje bij in. Vaak ben ik dan gewoon aan andere leuke dingen aan het werken. Zoals mijn vader altijd zegt: “Geen bericht is goed bericht.”

Vind jij het leuk om van mij te horen? Ik vind het minstens net zo leuk om van jou te horen:

2 Reacties

  1. Goede blog leuk bericht vonden we het

    Antwoord
  2. Blij weer wat van jullie te horen en lezen, hoop dat het nu allemaal wel lukt zodat jullie weer naar huis kunnen komen, groetjes Nita

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Onderweg leven Nieuwsbrief

Elke maandag is er een nieuw verhaal(tje).

Ben je bang dat je het vergeet?

Iedere laatste vrijdag van de maand ontvang je een update.

Ook ontvangen? Vul dan je e-mail in!

Laat hier je e-mailadres achter. (Geen spam.)

Of volg iets