Een stuk dichterbij

20 november 2021

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

De laatste loodjes wegen het zwaarst. Die uitdrukking ken je vast. Als je besluit om voor maximaal 8 maanden naar het buitenland te gaan is dit zéker waar.

De flat gaat weg

Of nou ja, de flat zelf niet.. Maar ik. Het is geen beslissing die over één nacht ijs ging. De afgelopen 20 jaar dat ik hier woonde heb ik me altijd thuis gevoeld. Maar ergens denk ik ook al jaren: ik wil iets anders, alleen wat dan.

Tijd om de knoop door te hakken. Per 13 december a.s. is deze flat opgezegd.

Is dat nu wel verstandig?

Sommigen van jullie zullen het denken. Je hebt immers nogal wat onzekerheden. Als je daar niet mee om kunt gaan, moet je een beslissing als deze zéker niet maken. Ik kan 100.000 redenen bedenken om het niet te doen, maar minstens een miljoen om het wél te doen.

En of het verstandig is of niet.. Dat zal de toekomst leren. Maar één ding is zeker: voor mijn gevoel is dit het meest logische besluit ooit.

Een hoop geregel

Als je besloten hebt om je flat op te zeggen, betekent dit dat je op (korte) termijn geen adres meer hebt. En onze overheid vind het toch best prettig om je te kunnen bereiken. Uiteraard snap ik dit goed, want je wil toch weten hoe het met je onderdanen gesteld is.

En dan heb ik het alleen nog maar over jezelf als privépersoon. Als je een bedrijf hebt, krijg je er een gratis uitdaging bij. 😉

Na veel uitzoekwerk: goed geregeld.

Tenminste dat hoop ik. Ik heb gebeld met de Gemeente, de Belastingdienst, de Kamer van Koophandel en zo nog wat mensen. En sommige websites en bronnen spreken elkaar tegen. En, en, en… Nou ja, dát dus.

Laten we zo zeggen. Ze zijn niet helemaal ingericht op iemand die een tijdje geen adres heeft. Tenzij je niet vrijwillig dak- en thuisloos bent.. dan wel..

Maar ja, ik doe dit mezelf geheel vrijwillig aan. Naar eer en geweten heb ik de instructies zo letterlijk mogelijk opgevolgd. In theorie heb ik het perfect geregeld.

Tenminste 4 maanden per jaar in Nederland

Op dit moment is het zo dat je maximaal 8 maanden het land uit mag. Uiteraard pakt niemand mijn Nederlands burgerschap af, maar ben je langer weg? Dan word je bij allerlei instanties uitgeschreven.

Dingen zoals: verzekeringen, premies, belastingen en je bedrijf. Alles wordt lastig. En dat is absoluut niet de bedoeling. 😉

Dit betekent dat mijn 1e avontuur maximaal 8 maanden zal zijn.

Hoe en wat daarna?

Wat ik zeker weet is dat ik per 13 december hier de deur achter me dicht trek. Daarna ben ik nog enkele weekjes bij vrienden in de buurt van Rotterdam. En dan vertrek ik…

Verder is het voor mij net zo’n grote verrassing als voor jou.

Vind jij het leuk om van mij te horen? Ik vind het minstens net zo leuk om van jou te horen:

5 Reacties

 1. Hoi Alex,

  Als het klopt … Dan klopt het.
  Mijn relatie met Henk begon soortgelijk met een bericht van hem.
  4 woorden ipv 1.
  Heel herkenbaar, hoewel wij vooral belden, sporen en foto’s stuurde.
  Maar ja, dat is inmiddels een ancient 7 jaar geleden.

  Wij hebben de ervaring dat we het begin super spannend vinden en onze eerste dates liepen best wat stroef.
  Maar we wisten ook best snel dat we samen verder wilden.

  Gelukkig woonde hij wel ‘om de hoek’ zéker in vergelijking met jullie fysieke afstand.

  Inmiddels zijn we 2 verhuizingen, enkele honden, een bruiloft, forse valpartij en enkele maanden uit de running, een bedrijf, 5 jarig huwelijksviering (geen feest in corona tijd) en veel geweldige ervaringen, lachsalvo’s en heerlijke maaltijden verder.

  Honden en lekker eten zijn voor ons de grootste gemene deler.

  We genieten van iedere dag, corona deert ons nauwelijks en we zijn lekker aan het werk.
  Voor ons geen ver buitenland.

  Ik wens je een mooie reis, veel plezier en vooral veel liefde.
  Ik volg je verhalen hier.

  Lieve groetjes van Erna de Kruyff.

  Antwoord
 2. Wow Alex wat goed van je en wat een avontuur. Het gaat vast de mooiste reis van je leven worden en het geluk schuilt hem juist in het niet weten. Ik ben nieuwsgierig en zal je avonturen volgen. Ik wens je een hele goede en mooie reis toe. 😀☀️🦋

  Antwoord
 3. Heel veel geluk 🍀 Alex

  Antwoord
 4. Veel geluk en een mooie reis met veel avonturen. Kom goed terug.

  Antwoord
 5. Het aftellen kan beginnen. Ik kijk uit naar je verhalen en reistips🙂🙂

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Onderweg leven Nieuwsbrief

Elke maandag is er een nieuw verhaal(tje).

Ben je bang dat je het vergeet?

Iedere laatste vrijdag van de maand ontvang je een update.

Ook ontvangen? Vul dan je e-mail in!

Laat hier je e-mailadres achter. (Geen spam.)

Of volg iets