Een weekje Kuala Lumpur

16 mei 2022

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Op een visa on arrival aankomen heeft voor- en nadelen. Het voordeel is dat ze je niet zoveel vragen. Een van de nadelen is dat je maximaal 60 dagen mag blijven. In tegenstelling tot een langdurig visa. (Als je langer wil blijven, vragen ze je het hemd van je lijf.)

Alhoewel, nadeel… Het is erg leuk om tijdelijk een ander landje te bezoeken. Zo zie je nog eens wat. De dichtsbijzijnde optie is Maleisië. (En daar zijn we dan ook heen gegaan.)

Ritme overhoop

Zo’n reis(je) haalt natuurlijk wel een beetje het ritme overhoop. Waar je normaal maximaal een uurtje onderweg bent naar je volgende bestemming, is het nu ineens ruim een halve dag. (Technisch gezien waren we dan op de tijdelijke tussenbestemming.)

Slim als we waren hadden we een hotel naast het vliegveld genomen. Niet voor de hele tijd, maar voor één nacht. Vanuit dan door naar midden in de stad Kuala Lumpur.

Hier hebben we een apartement(je) met alle gemakken. Internet is snel, het bed is comfortabel, etc. Er is wel een keuken, maar niet heel geschikt om uitgebreid te koken. (Gelukkig zitten er in dit gebouw iets van 50 restaurants die bezorgen.)

Toch is dat dan een ander ritme dan we ‘normaal’ hebben. A.s. donderdag vliegen we weer terug naar Indonesië, dan komt dat ritme wel weer goed.

Daarom: een weekje vakantie

Als je ritme dan toch weg is, kun je er maar beter rekening mee houden. Dus het is een beetje een week van lanterfanten. Een paar dagen nagenoeg niets. Of nou ja spelletjes, films, series en dergelijke. Tussendoor wordt er nog wel iets gewerkt. (Maar het is zeker niet mijn meest productieve week, haha.)

Uiteraard proberen we dan ook nog wat van het land te zien. Of nou je de stad, vooral. Zaken zoals Batu caves, Thean Hou Temple, de Nationale Moskee en de Petronas Twin Towers. (Die laatste gaan we morgen naar toe.)

Kort gezegd: we vermaken ons prima 😁

Waarom eigenlijk ook al weer?

Misschien vraag je het je ook af. Waarom zou je die moeite dan ook al weer doen? Je kunt toch ook gewoon in Indonesië blijven? Nou ja, en nee.

Als je vooraf allerlei visa-dingen regelt dan kun je in principe 6 maanden (soms langer) blijven. Echter zoals je ook weet… Dit was niet echt heel erg gepland. En dan bieden visa on arrivals een uitkomst.

Je mag maximaal 60 dagen in het land blijven en daarna is het tijd om te gaan. Gelukkig mag je ook weer gewoon terugkomen. In theorie zou dat zelfs dezelfde dag kunnen. (Alleen staat het beter als je een weekje gaat.)

En als je er dan toch even uitgaat… Dan kun je er maar beter van genieten. (Eerlijk is eerlijk.. Ik zou het zonde van het geld vinden om alleen ‘ergens heen te vliegen’ en dan niets te zien.)

P.S.

Zoals je gewend bent zijn de foto’s van deze week. Voor nu een hele fijne week en tot de volgende maandag!

Vind jij het leuk om van mij te horen? Ik vind het minstens net zo leuk om van jou te horen:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Onderweg leven Nieuwsbrief

Elke maandag is er een nieuw verhaal(tje).

Ben je bang dat je het vergeet?

Iedere laatste vrijdag van de maand ontvang je een update.

Ook ontvangen? Vul dan je e-mail in!

Laat hier je e-mailadres achter. (Geen spam.)

Of volg iets