Een weekje niets. Heerlijk!

21 maart 2022

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Zoals je in eerdere blogs gelezen hebt is er een plan A. Toen wisten we nog niet wanneer ik Indonesië in kon. Nu we op Bali zijn aangekomen weten we in elk geval hoeveel tijd we hebben. In totaal kan ik dit jaar 6 maanden hier zijn. Of het hele plan lukt is nog wel van allerlei dingen afhankelijk. (Maar dat stopt ons niet. 😉)

Hoe is de vakantie bevallen?

Technisch gezien is de vakantie nog in volle gang. Tot en met woensdag doen we helemaal niets. Nou ja, ik type deze blog… Alleen dat is op persoonlijke titel… Dus voor mij heeft het weinig met werken te maken. (Al heeft mijn normale werk voor mijn gevoel ook weinig met werken te maken. 😇❤️)

De afgelopen week zaten we in een hotel in Kuta. Hier hebben we 7 nachten doorgebracht. Op de zonnige dagen bekeken we dingen zoals the big statue of Garuda (120 meter hoog 😯), allerlei tempels en stranden. (Potverdorie, wat is het hier mooi.)

Af en toe regent het ook. En niet een klein beetje. Dit zijn de momenten dat mijn abonnementen op streamdiensten goed van pas komen. Legio films en series die hij nog nooit gezien heeft. Van Young Sheldon tot Futurama en van alles daar tussen in. (En ik kijk mijn favorieten met alle liefde nog een keer.)

Daarnaast hebben we ook eindelijk kaartspellen gevonden. In Thailand was dit nergens te krijgen. Of in elk geval niet waar wij keken. Het gevolg: we Pesten en Jokeren wat af.

Wat gaat er nu gebeuren?

Tot en met woensdag vieren we nog vakantie. En daarna gaan we weer verder met actief werken aan onze plannen. Een daarvan is een belangrijke voor onze toekomst samen. Hij wil graag naar Nederland. Om daar officieel te kunnen wonen. (Vooral omdat ik daar vandaan kom. 😉)

Sneeuw, regen, hagel en gure dagen. Ik heb hem voor alles gewaarschuwd. Maar toch heeft hij zijn zinnen erop gezet. Hij zal en moet Nederlander worden. Dus een van de dingen waar we deze maanden op focussen: voorbereiden van het examen dat hij op een ambassade moet maken.

In dezelfde tijd werk ik voor klanten, ons en mezelf. Er lopen een aantal dingen die in de komende maanden af zijn. Het is een mooie mix van in en aan je bedrijf werken. (En ondertussen ook nog wat tijd over houden om samen leuke dingen te doen.)

Wanneer heb je duidelijkheid?

De komende twee maanden zijn we op Bali. Dat is een zekerheid. Dan houdt ook mijn visa op, dus moet ik hoe dan ook (even) weg. Het is mogelijk om weer terug te komen als je het land verlaten hebt. In principe mag je op dezelfde dag weer terug komen, maar dat is wel héél kort. (Er zijn tickets geboekt om voor een week naar Maleisië te vliegen.)

Na die week gaan we naar Java. En om precies te zijn: Jakarta. Hier zit de Nederlandse ambassade, waar hij zijn ‘Inburgering in het buitenland’-examen kan doen. Dit is de eerste stap om voor langere tijd, legaal, naar Nederland te kunnen. Als dit examen niet gehaald wordt, is de rest van het proces ingaan compleet zinloos.

Is het examen gemaakt? Dan duurt het tot 8 weken voor de uitslag komt. Het is vaak eerder, maar ze hebben dus maximaal zo lang de tijd. Afhankelijk van die uitslag weten we hoe dan verder te gaan. (Dus laten we ons vooral focussen op de komende twee maanden. 😁)

P.S.

Zoals je gewend bent zijn de foto’s random van de afgelopen week. Voor nu een fijne week en tot de volgende maandag.

Vind jij het leuk om van mij te horen? Ik vind het minstens net zo leuk om van jou te horen:

2 Reacties

  1. Have fun Alex en Nandi
    Succes met de inburgeringscursus 🤜🏻🤛🏻

    Antwoord
  2. Wat ben je toch aan een geweldig avontuur begonnen! En gaaf dat je het op deze manier met iedereen deelt. Aan jou natuurlijk ook de ‘schone taak’ om Nandi te helpen slagen voor zijn examen. Succes!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Onderweg leven Nieuwsbrief

Elke maandag is er een nieuw verhaal(tje).

Ben je bang dat je het vergeet?

Iedere laatste vrijdag van de maand ontvang je een update.

Ook ontvangen? Vul dan je e-mail in!

Laat hier je e-mailadres achter. (Geen spam.)

Of volg iets