Gedoe en zo

4 juli 2022

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Er is wat gedoe. Volgens mij niets dat onoverkombaar is, maar toch. Zoals je weet zijn we druk bezig met plannen om naar Nederland te komen. Echter is dat allemaal niet zo makkelijk. (Dus: gedoe.)

Een visum naar Europa

Om naar Nederland te mogen als niet-Europeaan zijn er nogal wat regeltjes. Een lading aan in te vullen formulieren en een evengrote lading aan te leveren documenten. Terwijl wij als Nederland op het vliegtuig stappen en nagenoeg overal ter wereld voor een tijd welkom zijn.

Of het lukt is nog de vraag, daar kunnen we op dit moment niet zoveel zinnigs op zeggen. Ergens in mijn hoofd hou ik er rekening mee dat het misschien niet gelijk lukt. Tegelijkertijd vliegen er door mijn hoofd dan tig plannen om het op een andere manier voor elkaar te krijgen.

Je kunt gerust zeggen dat ik niet zo van de beren op de weg ben. Linksom, rechtsom, onderdoor of overheen. Op de een of andere wijze moet het toch lukken. (Een waardevolle eigenschap als ondernemer ook 😉)

“Zorgen moet je niet maken, maar zorgen moet je doen.” Dit is een uitspraak die ik al jaren hanteer. Ooit ergens gelezen, maar super waar. Met als gevolg dat ik me zelden zorgen maak.

Andere koek

Zonder enige moeite kom ik nagenoeg alle landen in. In de meeste gevallen zonder echte vragen. Daardoor vraag je je toch af waarom het andersom dan zo moeilijk is.

Hier heeft nog nooit iemand naar mijn geld gevraagd, bijvoorbeeld. Of ik dat wel genoeg banden heb met mijn eigen land om terug te gaan. Of het aanleveren van bewijzen van inschrijving, geboorteaktes en dat soort zaken… (En dan ook nog ‘even’ officieel vertaald in de taal van het land waar je naar toe wilt.)

Voor mij zelf is het natuurlijk geen probleem om naar Nederland te gaan, gezien mijn paspoort. Voor hem is de hoeveelheid informatie die gevraagd wordt een letterlijke berg. Dat is een beetje overweldigend. (Maar ja, we zullen toch door al die hoepels moeten. Anders is het gedoemd te mislukken.)

Deze week was rustig

Mede door het weer, maar ook door het uitzoeken van alle informatie. De afgelopen week hebben we technisch gezien niet zo heel veel gedaan. (Behalve dan wat werk, uitzoeken en gezellig doen.)

Hij is druk met het leren van Adobe Illustrator. Voor wie dat niet kent: het is een grafisch programma voor ontwerpen. Pluspunt is dat hij er plezier in heeft. (Wat toch scheelt als je er iets mee wil gaan doen 😁)

Af en toe maakt ie zich zorgen. En waar ik kan stel ik hem gerust. Het is ook een beetje de aard van het beestje. (Planners houden nu eenmaal niet zo van open eindjes.)

Het zal wel loslopen, denk ik. En anders een andere route.

P.S.

De foto’s zijn random van het afgelopen half jaar. Mede omdat ik niet bezig kan blijven met foto’s van het zwembad 🤣

Voor nu een fijne week en tot de volgende maandag!

Vind jij het leuk om van mij te horen? Ik vind het minstens net zo leuk om van jou te horen:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Onderweg leven Nieuwsbrief

Elke maandag is er een nieuw verhaal(tje).

Ben je bang dat je het vergeet?

Iedere laatste vrijdag van de maand ontvang je een update.

Ook ontvangen? Vul dan je e-mail in!

Laat hier je e-mailadres achter. (Geen spam.)

Of volg iets