Geen tempel gezien deze week

6 juni 2022

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Om maar met de deur in huis te vallen: deze week hebben we geen donder gedaan. Of nou ja, we hebben niet toeristisch gedaan. Het was vooral een tijd van lekker lummelen en wat werk. (Lees: het was een productieve week.)

Lekker lummelen

Nu is de eerste keer dat we niet elke week verplaatsen. Dit betekent dat we ook een ander schema hebben. Waar je bij snel reizen zoveel mogelijk van de omgeving wil zien, is dat bij langzaam reizen toch anders. (Daarnaast hebben we al best wat gezien.)

Deze week stond vooral in het teken van lekker niets doen. Even bijkomen van een aantal maanden elke week verhuizen. Met andere woorden: spelletjes spelen, praten, film & serie kijken en tussendoor ook wat werken.

Het is net alsof we hier samenwonen. Alsof ik weer in mijn flatje in Arnhem ben. Al zijn er wel wat verschillen. Het is hier gemiddeld een stuk warmer en er is een zwembad in de tuin. (Al gebruiken we die niet heel vaak 😉)

Eten, slapen, samen wakker worden, af en toe een siësta. Dat zijn de belangrijkste bezigheden van deze week. Toch komt er met zo’n schema ook nog allerlei werk af. (Een eigen bedrijf staat immers niet zo vaak stil.)

Vroeg op

Waar ik in Nederland vooral een nachtdier was, is dat hier compleet omgedraaid. Mede door de temperatuur is het handiger om op tijd naar bed te gaan. Dat heeft vooral voordelen. Ik blijk vroeg in de morgen namelijk onwijs productief te zijn. (Wist ik stiekem al.)

In Nederland heb ik ook ooit samengewoond met een ochtendmens. Met als gevolg dat we dan regelmatig om 5/6 uur wakker waren. De ochtend heeft een soort van serene kwaliteit over zich. Niemand stoort je, dus je kunt in alle rust aan de gang. (Als je dag om 10 uur begint zijn er vaak al telefoontjes enzo.)

Hier ben ik gemiddeld rond een uur of 6/7 wakker. Dan valt de hitte nog wel mee. Kopje koffie (mét prut, want koffie Bali) en de werktaken van de dag uitvoeren. Voor je het weet zijn ze gedaan en kun je de rest van de dag lekker lummelen. (Op hier en daar wat telefoontjes na 😉)

Ondanks dat we dus vrij weinig ‘gedaan’ hebben, is er een hoop gedaan. Zo zijn er drie websites online gegaan:

Vervolg verlenging Visum

Zoals je vorige week hebt kunnen lezen, moest ik vandaag nog even naar het immigratiekantoor. Deze keer was het iets verder, want we zitten in Ubud. (Het kantoor is in Denpasar.)

Verder was het precies hetzelfde rondje als de vorige keer. Met als groot verschil dat ik nu mijn spullen kon achterlaten en betalen. Volgende week dinsdag foto’s en vingerafdrukken. (Misschien een interview, misschien niet, dat is nog onduidelijk.)

In principe vermoed ik van niet, maar je weet het nooit. Tot die tijd ligt mijn paspoort in elk geval daar op kantoor. Dat krijg ik een week na de foto’s weer terug. Maar uit ervaring weet ik ook: je hebt het niet vaak nodig. (Voor de zekerheid heb ik wel een fotokopie van het paspoort bij me.)

P.S.

Omdat we deze week dus vrij weinig ondernomen hebben, zijn de foto’s van de afgelopen maanden. Volgende week verwacht ik wel weer wat nieuwe te hebben. Tot de volgende maandag!

Vind jij het leuk om van mij te horen? Ik vind het minstens net zo leuk om van jou te horen:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Onderweg leven Nieuwsbrief

Elke maandag is er een nieuw verhaal(tje).

Ben je bang dat je het vergeet?

Iedere laatste vrijdag van de maand ontvang je een update.

Ook ontvangen? Vul dan je e-mail in!

Laat hier je e-mailadres achter. (Geen spam.)

Of volg iets