Het plannen van een leven (en bedrijvigheid)

28 februari 2022

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Het borrelt. Ik voel het aan alles. Er staan leuke en spannende dingen voor de deur. Hoe het er precies uit komt te zien, dat weet nog niemand. Maar alles is in beweging. En daar zijn we over aan het communiceren. (Want we doen het wel sámen.)

Samen praten we over de vervolgplannen. Je kunt je voorstellen dat je toch even moet landen als je eindelijk bij elkaar komt. (Na zo’n lange tijd FaceTimen.) Hoe meer we landen, hoe meer onze plannen tot leven komen.

Plannen, plannen, plannen.

We hebben nogal wat plannen. Internationale plannen zelfs. Privé & zakelijk. Omdat je niet alles in één keer kan doen, moet je toch keuzes maken. En daar zitten we middenin.

Nu hebben wij twee nationaliteiten: Nederlands en Indonesisch. Dit maakt samen reizen soms een uitdaging. Zodoende willen we ons op papier meer aan elkaar binden. (Één van de manieren is om zakenpartners te worden.)

Het makkelijkste kan dat in Estland. Dus daar gaan we samen een bedrijf starten.

Plannen omtrent Estland

In Estland hebben ze een E-residency programma. Dit betekent dat je een digitaal burger kunt worden van het land. Je krijgt daarmee geen rechten om er te wonen, noch mag je stemmen. Maar je kunt wel alle andere zaken doen die bij een burgerschap horen.

Zoals een bankrekening openen en een bedrijf beginnen. Dit programma is in essentie opgezet voor Aziatische mensen. Echter wordt het vooral gebruikt door digitale nomaden in Europa. Wij zijn een combinatie van deze twee. Vermoedelijk zitten we daar goed op onze plek.

Het valt binnen de EU. En je kunt makkelijk zaken doen met de VS. Hoe en wat precies zijn we nog aan het uitzoeken. Het idee is echter al helemaal duidelijk.

Support bieden omtrent communicatie. Voor en door LHBTQIA+ ondernemers & organisaties. De eerste stapjes zijn al gezet. Kleine stapjes, maar je moet ergens beginnen. (De naam is er in elk geval al: Rainbow Renegades.)

Plannen omtrent Indonesië

Daarnaast willen we ook graag iets doen in Indonesië. Dit land is één van de snelst groeiende economieën in Azië. Met iemand aan mijn zijde die daar geboren is worden dingen makkelijker. (Niet automatisch makkelijk.)

Het land ondergaat een enorme groei. Niet alleen financieel, maar ook digitaal. In het laatste geval gaan ze eigenlijk in de komende jaren 10+ jaar tijd ‘inhalen’. (En laat ik daar nou net ideeën over hebben.)

P.S.

Een hoop van zijn vrienden hebben allerlei opleidingen. Van grafisch ontwerp tot commercie. Echter zijn er niet zoveel banen voor ze. Met dit bedrijf willen we deze mensen een kans bieden op een beter leven. (En vanuit daar uitbouwen.)

De foto’s zijn zoals gebruikelijk random van de afgelopen week. In de vorige post had ik het over onze keuze: in Thailand blijven of naar Indonesië. Het lijkt erop dat Indonesië open is als we eigenlijk weg moeten, maar het is nog niet 100% zeker. (Eind deze week maken we de keuze.)

Vind jij het leuk om van mij te horen? Ik vind het minstens net zo leuk om van jou te horen:

1 Reactie

  1. Burger, digitaal burger, wereldburger … met jou kun je wat dat betreft alle kanten op hè. En ook zo’n beetje letterlijk. 😀

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Onderweg leven Nieuwsbrief

Elke maandag is er een nieuw verhaal(tje).

Ben je bang dat je het vergeet?

Iedere laatste vrijdag van de maand ontvang je een update.

Ook ontvangen? Vul dan je e-mail in!

Laat hier je e-mailadres achter. (Geen spam.)

Of volg iets