Hoe we erin staan

20 februari 2023

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Regelen, uitzoeken, een nee verwerken en weer verder kijken. Het is een hele klus om als internationaal koppel langdurig bij elkaar te zijn. Zaken zijn veel eenvoudiger als je iemand op de hoek van de straat treft. Toch hebben we dit gedoe voor elkaar over.

Twee dingen weet ik zeker

Allereerst: over 10 jaar lachen we hier hartelijk om. Hoe moeizaam sommige dingen ook gaan, er komt een oplossing. Op een goed moment is deze heisa slechts een verre herinnering. (En laten we eerlijk zijn, een prachtig verhaal.)

Ten tweede: ik weiger pertinent om mijn goede humeur te laten beïnvloeden. Hoeveel obstakels er ook zijn/komen, we vinden een weg. Natuurlijk voelt het af en toe frustrerend. Ik ben immers ook maar een mens. Echter ben ik van nature een optimist en een improvisator. (Bij plannen die niet gaan zoals bedoeld, erg handig.)

Oefening in geduld

Mensen die mij goed kennen, weten het. Er is heel wat nodig om mijn humeur negatief te beïnvloeden. De afgelopen maanden waren best een beproeving. Bedenk het maar: je wil iets héél graag, maar ‘het systeem’ werkt niet mee. Hoe hou je dan je goede humeur?

Gewoon lekker doorademen. Al is dat soms wel lastiger dan het klinkt. Combineer het met focussen op de dingen die we wél hebben en het wordt al iets makkelijker. We hebben elkaar, onze gezondheid en een fijn netwerk om ons heen. Het is hartverwarmend om te zien hoeveel mensen ons steunen en meeleven. (Dat doet een mens goed.)

In het ergste geval kunnen we altijd nog naar een cursus Anger Management, maar vooralsnog is dat niet nodig 🤣

Al weer twee weken samen

Als ‘vanouds’ pakten we de draad weer op. Ondanks dat de dingen die we moeten regelen anders zijn, voelt het verder precies hetzelfde. We lachen wat af en maken elkaar productief. Aan plannen geen gebrek. Al zijn we wat voorzichtig met waar we onze aandacht aan geven. (Er zit immers maar 24 uur in een dag.)

Je kunt wel veel en snel willen, maar dat gaat niet altijd. Zaken gaan nou eenmaal zoals ze gaan. Er is een volgorde van dingen en die volgen we. Onze focus ligt bij het invullen van plan B. Daarnaast heb ik ook ‘gewoon’ klanten die dingen vragen. (Voor leuke projecten: ik kan hier alles, behalve fysiek langskomen.)

Af en toe wat toeristisch

Op een ‘gewone’ dag leven we in en rond ons huisje. Een paar uurtjes productief, praten, eten, films/series kijken. Gewoon zoals ik ’thuis’ zou doen. Met als groot verschil dat ik dit in Nederland alleen deed. (Met zijn tweeën is een stuk leuker.)

Plusminus 2 dagen per week gaan we op ontdekking. Wat we allebei graag doen is het bekijken van oude gebouwen. Daarnaast is natuur wel een hobby. Gelukkig is er aan natuur en prachtige architectuur op Bali geen gebrek.

Deze week zijn we o.a. naar Tanah Lot (Hindoe tempel), Bajra Sandhi Monument en het Interactive Art Museum geweest. We waren al een keer eerder bij de tempel geweest, maar toen hadden we de zonsondergang gemist. (Dat is, in tegenstelling tot in Nederland, in een paar minuten voorbij.)

Het monument was erg indrukwekkend. Een complete geschiedenis van Bali in een diorama. Hier werd regelmatig verwezen naar de rol van Nederland. In onze geschiedenislessen lijkt het alsof we ‘gezellig wat kruiden gingen halen’. Dat is hier toch wel anders. (Behoorlijk wat bloederige strijden.)

Voor nu is het wel weer lang genoeg 😉 Tot de volgende maandag!

Vind jij het leuk om van mij te horen? Ik vind het minstens net zo leuk om van jou te horen:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Onderweg leven Nieuwsbrief

Elke maandag is er een nieuw verhaal(tje).

Ben je bang dat je het vergeet?

Iedere laatste vrijdag van de maand ontvang je een update.

Ook ontvangen? Vul dan je e-mail in!

Laat hier je e-mailadres achter. (Geen spam.)

Of volg iets