Oliebollen & wachten (plus boeken)

3 januari 2022

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

De allerbeste wensen voor 2022! Hopelijk had je fijne momenten. Ik sloot het jaar af bij mensen waar ik vele oud&nieuws doorbracht. (+-18) Volgens traditie mocht ik de oliebollen verzorgen en dan haal je natuurlijk de beste van de regio. (Aldus het lokale suffertje en de mevrouw voor me op de foto.) En als je de beste wilt, kom je in de rij te staan. Wéér wachten!

Wachten, wachten, wachten

Het is algemeen bekend. Op de beste dingen moet je nou eenmaal wel eens wachten. Al ben je daar na ruim 18 maanden videobellen wel wat klaar mee (wij wel). Gelukkig is het grote wachten bij-na voorbij! Als alles loopt zoals het gepland staat raken we elkaar 12 januari gewoon aan. (Zoals je begrijpt: de hoogste tijd!)

Maar vorige week was er nog wel even een ‘punt van aandacht’.

Wat zou jij doen?

De vraag was eigenlijk retorisch bedoeld, maar kreeg best veel reacties. Vooral de vraag: “Hoe moet dat nu verder, Alex?”. Welnu… In de arbeidswet aldaar hebben we een opzegtermijn van 30 dagen gevonden. (En daar zat hij met 50 dagen ruim aan.)

We hebben daarom besloten dat dit een ‘hun-probleem’ is. En in het ergste geval ontslaan ze hem maar. 😇 Ondertussen zijn dit weekend weer verdere stappen gezet om Thailand in te komen.

“Nog maar even van genieten.”

Een aantal hoepels verder

Om naar Thailand te kunnen, zijn er een aantal zaken die van je verwacht worden. Afhankelijk van de geldende dag-regels moeten we bijvoorbeeld zeven dagen in quarantaine. (Of niet, of langer.) Nu lijkt het van wél, maar het kan zo volgende week anders blijken.

Een shortlist van te regelen zaken:

 • Ticket naar Thailand boeken
 • Reisverzekering afsluiten (inclusief specifieke dekking COVID)
 • Ticket Thailand uit boeken (op basis van wat nú open is hebben we random Cambodja gekozen)
 • Quarantainehotel boeken (verplicht)
 • De Thailand pass aanvragen (pre-Corona was dit niet nodig)
 • Geld bestellen (Thaise Baht)
 • Nog wat dingetjes

Nog niet helemaal bij elkaar, overigens.

Je mag Thailand op dit moment alleen binnen via de ‘Phuket sandbox scheme’. Dit betekent dat je eerst 7 dagen in quarantaine gaat in een hotel (in… je raadt het nooit! Phuket). En daar zijn we onder de regels verplicht om een aparte hotelkamer te nemen. (Alleen getrouwde stellen en familie mogen samen.)

Dichterbij dan nu

Na een negatieve test op dag 1 mogen we een soort van loslopen in de buurt van het hotel. Ondanks dat we (nog) niet op dezelfde kamer mogen, zijn we toch meer samen dan op het moment van schrijven.

Doen we gewoon net alsof we elkaar nog niet kennen en de regel hebben om 7 dates te hebben voordat we met elkaar kunnen slapen, ofzo. We maken er wel wat van.

Voor nu nemen we aan dat de Thailand pass geaccepteerd wordt en dat ik op 11 januari vlieg om de volgende dag aan te komen. Maar toch nog weer even wachten (en jij dus ook 😉).

Vind jij het leuk om van mij te horen? Ik vind het minstens net zo leuk om van jou te horen:

2 Reacties

 1. De oliebollen waren meer dan heerlijk en het wachten ruim waard, ik ga er zomaar vanuit dat datzelfde ook voor jullie ontmoeting geldt 😁💕

  Antwoord
 2. Ik wens jou en jullie een geweldig 2022. En die zeven dagen in een aparte hotelkamer, dat is na zoveel maanden toch peanuts? Of juist de beroemde laatste loodjes. 😉😀

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Onderweg leven Nieuwsbrief

Elke maandag is er een nieuw verhaal(tje).

Ben je bang dat je het vergeet?

Iedere laatste vrijdag van de maand ontvang je een update.

Ook ontvangen? Vul dan je e-mail in!

Laat hier je e-mailadres achter. (Geen spam.)

Of volg iets