Op naar het volgende hoofdstuk

14 maart 2022

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Deel één van ons avontuur zit er alweer op. Nou ja.. Eigenlijk deel twee als je ons superlang FaceTimen meetelt. De twee maanden in Thailand zijn voorbij gevlogen en we kijken enorm uit naar het volgende deel. (Zei hij, schrijvend vanuit Bali.)

Voor het gemak tel ik vandaag als onze eerste dag. Gisteren hebben we vooral geslapen, gegeten, filmpje gekeken en nog meer geslapen. (Man, man, man, wat ben je gaar na een nacht vliegen/wachten.)

Van het ene naar het andere land

Uiterlijk 12 maart moesten we Thailand verlaten. En dat hebben we dan ook gedaan. Om 22:00 lokale tijd zou er een vliegtuig vertrekken naar Singapore. De dag zelf (en ervoor) hebben we zo weinig mogelijk gedaan. (De verwachte aankomst tijd in Bali was 09:55 lokale tijd.)

Onze slaap hadden we wat opgebroken. Om zo makkelijk nog wat te kunnen slapen in de middag. Voorbereiden op de reis: twee keer 2.5 uur vliegen met ruim vijf uur wachttijd daartussen. Ik weet niet hoe dat met jullie zit, maar ik verwacht dan niet echt te slapen. (Vliegtuigen zijn niet echt geschikt voor lange mensen 😂)

Beide vluchten hadden we meer dan genoeg beenruimte. Vooral omdat we vooraf hadden geregeld dat we op rij 1 zouden zitten. Van Bangkok naar Singapore, wachten en van Singapore naar Bali. Check. 09:40 lokale tijd kwamen we aan. (Bijzonder grappig: de 24-hour foodcourt op het vliegveld van Singapore was gesloten en ging om 05:00 open 😂)

Zijn thuisland

Indonesië. Het land waar hij zijn hele leven gewoond heeft. Weliswaar niet op Bali, maar toch voelt het als thuiskomen. Er zijn hier zo’n 17.000 eilanden, dus er valt nog heel wat te ontdekken. (Het merendeel is ook nog eens onbewoond.)

Hij woonde op Java. In Bandung, om precies te zijn. Toen we elkaar net leerden kennen had ik niet het idee dat dit een stad-stad was. Echter bleek dat er meer dan 2.2 miljoen (!) mensen wonen. (En dat is meer dan in Amsterdam, Rotterdam & Den Haag samen.

Vorig jaar was hij al eens 5 dagen naar Bali gegaan. Op vakantie, maar ook om te ‘scouten’. Ik kon er niet naar toe, dus iemand moest gaan kijken. Die mid-week is zo bevallen dat we er deze keer maar liefst twee maanden zijn. (Hoe en wat daarna weten we ook nog niet exact.)

En dan nu echt vakantie

Als je de verhalen een beetje volgt weet je het. Afgelopen week in Bangkok en deze eerste week in Bali beschouwen we als vakantie. Vorige week had ik nog wat kleine dingetjes te doen, maar deze week is mijn agenda geheel planloos. (Op deze blog en de nieuwsbrief voor Open Coffee Arnhem na.)

In Bangkok hebben we een beetje de toerist uitgehangen. Veel tempels en marktjes bezocht. We hebben zelfs wat souvenirs gekocht. Niet te veel natuurlijk, je moet het ook meeslepen. Ik had ontdekt dat er een soort DisneyEftelingWalibi in Bangkok is, genaamd Dreamworld. Als echte toerist wil je zoiets toch gezien hebben. (En het was hilarisch, zo gelachen!)

Ditzelfde gaan we deze week hier doen. De dingen bezoeken die een gemiddelde toerist normaal zou bezoeken. De bekende stranden, grotten en andere dingen. Denk aan: Pura Tanah Lot, Uluwatu tempel en Nusa Dua Beach. (Met als groot verschil dat er nog bijna niemand is.)

P.S.

De foto’s zijn random van onze week in Bangkok. Als je me dringend nodig hebt (voor werk of iets anders) dan weet je me te bereiken. Heeft het geen haast? Dan sta ik je volgende week met alle liefde te woord.

Vind jij het leuk om van mij te horen? Ik vind het minstens net zo leuk om van jou te horen:

2 Reacties

  1. Ga Babi Guling eten!

    Antwoord
  2. Prachtige foto’s, vooral die eerste is geweldig haha!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Onderweg leven Nieuwsbrief

Elke maandag is er een nieuw verhaal(tje).

Ben je bang dat je het vergeet?

Iedere laatste vrijdag van de maand ontvang je een update.

Ook ontvangen? Vul dan je e-mail in!

Laat hier je e-mailadres achter. (Geen spam.)

Of volg iets