Plannen gewijzigd

11 juli 2022

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Er is goed nieuws en minder goed nieuws. Zoals je weet is het onderweg leven niet altijd makkelijk. Elke oplossing die je vindt is namelijk tijdelijk. Zolang we niet hetzelfde paspoort hebben, blijft bij elkaar zijn een beetje gedoe. En daarom hebben we een keuze gemaakt. (Wel een lastige keuze.)

Het goede nieuws

Wat we absoluut zeker weten is dat we graag samen oud willen worden. We zien allebei een langdurige toekomst samen tegemoet. Kort, maar krachtig.

Het (tijdelijk) minder goede nieuws

Omdat we het gedoe omtrent tijdelijke oplossingen beu zijn, hebben we besloten om actief te werken aan het visum voor vijf jaar. De zogenaamde MVV. Echter moet ik 4 maanden per jaar in Nederland verblijven om ingeschreven te zijn. (en blijven.)

Daarnaast is het erg duur om met zijn tweeën voor ‘maar maximaal 3 maanden’ naar Nederland te vliegen. En moet ik alsnog een maand langer blijven, want hij moet dan het land weer uit.

Na alles op een rijtje gezet te hebben wat wijsheid is, hebben we daarom besloten dat ik de komende week terug naar Nederland vlieg. Hij gaat naar zijn familie, waar hij zich volledig kan richten op het halen van het examen dat nodig is. (En zonder drukke ziekenhuisbaan is daar ruim tijd voor.)

Hoewel we liever samen zijn, is dit de meest zinnige en duurzame beslissing om zo snel mogelijk voor lange tijd bij elkaar te zijn. (En als hij eenmaal in NL is, is het vervolgvisum geen probleem meer over vijf jaar.)

‘The silver lining’

Elk nadeel heeft zijn voordeel. Hij kan zijn familie weer een tijdje zien en ik mijn vrienden en bekenden. Naar dat stuk kijken we allebei wel uit. (Het apart zijn natuurlijk niet.)

Ons eerdere digitale avontuur heeft ons geleerd dat je goed in contact kunt blijven met elkaar. Ondanks dat we niet fysiek samen zijn de komende 4 maanden, zullen we elkaar nog steeds elke dag spreken. (En die maanden zijn om voor je er erg in hebt, getuige de afgelopen zes maanden 😉)

Het geld dat we besparen met ‘even’ naar Nederland vliegen met zijn tweeën, gaat naar het proces omtrent de MVV. Zo gooien we gevoelsmatig geen geld weg. Het is al een echte Nederlander 🤣 (Maar nu het papiertje nog.)

P.S.

De afgelopen week hebben we niet veel ondernomen. Ik was een beetje ziek/bluh en dit nadenk/bespreken kost ook energie. We hebben dus vooral gelummeld. De foto’s zijn al eens eerder gebruikt in andere blogs.

Zaterdag 16 juli vlieg ik, dus ik zie jullie snel!

Voor nu een fijne week en tot de volgende maandag!

Vind jij het leuk om van mij te horen? Ik vind het minstens net zo leuk om van jou te horen:

1 Reactie

  1. Goed bericht zwager mooi geschreven dit bericht je bent een kanjer

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Onderweg leven Nieuwsbrief

Elke maandag is er een nieuw verhaal(tje).

Ben je bang dat je het vergeet?

Iedere laatste vrijdag van de maand ontvang je een update.

Ook ontvangen? Vul dan je e-mail in!

Laat hier je e-mailadres achter. (Geen spam.)

Of volg iets