Samen bouwen aan de toekomst

6 maart 2023

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Eigenlijk hebben we een hele normale relatie. We hebben beide het idee: ‘met deze wil ik wel oud worden’. Alles wat daar normaal bij komt kijken, komt ook bij ons om de hoek. Waar ga je wonen, wat wil je doen, hoe ziet ons leven in de toekomst eruit, enzovoorts.

Iets minder traditioneel

Enkele aspecten zijn iets minder traditioneel. Wanneer je allebei in een ander continent geboren bent, heb je dat nu eenmaal. Waar het bij ‘Jan op de hoek’ klip en klaar is, is het bij ons een iets uitgebreidere puzzel. (Maar die leggen we met alle liefde.)

Makkelijk is het niet altijd. Het gaat gepaard met een hoop administratieve romslomp. Ook zijn de antwoorden die daar uit ontstaan niet altijd de antwoorden waar je op hoopt. Toch laten we ons niet uit het veld slaan. (Ook als daar wat frustratie bij komt kijken.)

Onze zoektocht is op z’n minst gezegd een interessante. Eentje die ik dan ook graag met je deel. De normale dag tot dag ervaringen en de mindere aspecten. In de komende maanden is er vast inhoudelijk meer te delen over onze exacte route. Als je ergens middenin zit, is het soms handiger om dingen onbeschreven te laten. (Maar wees gerust, er komt een moment.)

Een relaxte, maar productieve week

Eerder heb ik het al eens beschreven; we proberen een soort van ritme aan te houden. Wanneer je geen vaste plek hebt, als in je eigen huis, kan dat een uitdaging zijn. Hoe graag we ook langer zouden willen, onze tijd per land is beperkt. (Helemaal afhankelijk van het visum.)

Delen van de tijd ben ik aan het werk. Hij doet dan andere dingen, variërend van spelletjes, koken en dingen leren. Gelukkig heeft hij een favoriet spel, dat oneindig door kan gaan. (Genshin, voor de kenners.) En qua leren heeft hij ook een leuke lijst aan interesses. (Al staan Nederlands en Adobe design daar het hoogste op.)

Op dit moment ben ik onder andere bezig met de eindredactie van een magazine over palliatieve zorg. (Voor een afdeling van PZNL.) Samen met nog wat andere vragen van klanten, van websitedingen tot strategie & uitvoer. Uiteindelijk vind ik dat ook het leukste, een grote variatie van bezigheden. (Houd je van de straat, hihi.)

Daarnaast ben ik ook bezig met het bouwen van een klantenportaal. Zodat ik nóg beter kan samenwerken met mijn klanten. Dat is een soort doorlopend project, waar steeds meer schot in komt. (Als het af is, wil ik dat ook best delen.)

Zijn we niet aan het werk / of leren? Dan kijken we graag films, series en trekken we er op uit. Daar komen de meeste foto’s vandaan. (Zo spannend is het niet om ons film te zien kijken.)

Komende week verhuizen we weer

We verhuizen namelijk naar Java. Om twee redenen. Allereerst is het tijd voor een vakantie(tje) en gaan we wat leuke dingen bezichtigen. Een week of twee nemen we de tijd om zo weinig mogelijk te doen. Helemaal niets zal wel niet lukken, maar vakantie is voor mij dat ik enkel reactief dingen doe. (Daar waar nodig aandacht geven, maar als het niet noodzakelijk is kan het ook over twee weken 😉)

Zo krijg ik onder andere de kans om de omgeving te zien waar hij vandaan komt. Dat is dan toch wel een beetje bijzonder, aldus mijzelf. De tweede reden is aanzienlijk praktischer: we hebben in Jakarta documenten-geneuzel te regelen.

Een bezoek aan het ministerie van Bladibla om allerlei stempels te krijgen. Simpelweg omdat we die nodig hebben. Als niet-Europeaan wordt er best wat van je verlangd voor je buitenlandse document geaccepteerd wordt. We hebben de hoop niet te vaak dit riedeltje te hoeven doen. (1 keer is ook wel gewoon genoeg 🤣)

Mijn visum is tot en met 3 april geldig, dus we hebben nog even te gaan.

P.S.

De foto’s zijn van random momenten deze week. Het is hier soms adembenemend mooi.

Voor nu weer lang genoeg, tot de volgende maandag!

Okay, nog 1 foto dan. 😉

Vind jij het leuk om van mij te horen? Ik vind het minstens net zo leuk om van jou te horen:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Onderweg leven Nieuwsbrief

Elke maandag is er een nieuw verhaal(tje).

Ben je bang dat je het vergeet?

Iedere laatste vrijdag van de maand ontvang je een update.

Ook ontvangen? Vul dan je e-mail in!

Laat hier je e-mailadres achter. (Geen spam.)

Of volg iets