Stapje voor stapje

12 september 2022

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

In tegenstelling tot vorige week lukt het me deze maandag wel om een blog te plaatsen. Misschien herkennen andere ADHD-achtigen dit ook. Je hebt een systeem. Zolang je dat systeem volgt gaan de dingen volgens plan. (Of nou ja zo veel mogelijk.)

Alleen soms is er een grote wijziging. Eentje die het systeem dat je had compleet op z’n kop gooit. En dat was de afgelopen weken bij mij het geval. Hieronder leg ik uit wat dit betekent.

Het systeem

Bij mij gaan een aantal dingen niet helemaal vanzelf. Al van jongs af aan is plannen voor mij een uitdaging. Door de jaren heen heb ik echter allemaal trucjes en tools gevonden waardoor het net lijkt alsof ik ze allemaal op een rijtje heb. (Plantechnisch gezien dan toch 😉)

Vele boeken over tijdmanagement en dergelijke later ben ik er zelfs vrij goed in. Zolang het systeem loopt, gaat het vlekkeloos. Maar net als elke andere machine heeft het onderhoud nodig. (Of als het proces verandert, een nieuwe route.)

Het is nogal een omschakeling. Van zes maanden lang 24/7 samen een ritme hebben naar jongleren met de tijd. Er is/was een hoop voor te bereiden en een dag heeft maar 24 uur. (Helaas, hihi.)

Prioriteiten

Je begrijpt het vast. Mijn prioriteit is onze relatie goed houden. Daarbij scheelt het behoorlijk of iemand in dezelfde ruimte is… Of zoals in ons geval 11.500 kilometer verderop. (Voeg daar een tijdverschil aan toe en je snapt vast dat je dan niet altijd overal aan toe komt.)

Onze prioriteit samen is ook duidelijk. Het proces doorlopen om een MVV, een vijf jaar visum, aan te vragen. Het examen is ondertussen gedaan hieronder meer daarover. (Het scheelt nogal wat druk.)

Verder ben ik bezig met werk & mijn bedrijf. Projecten voor anderen, maar ook professionalisering van mijn eigen zaken. Zo is per vandaag de nieuwe website van Korte Tekst live. (Er wordt ook nog gewerkt aan een opfrissing van het logo.)

Bij de aanvraag is het namelijk van belang dat mijn inkomsten consistent zijn. En in tegenstelling tot b.v. in loondienst zijn, gaan inkomsten niet allemaal vanzelf. (Zichtbaarheid is dan toch belangrijk 😎)

Het examen

Donderdag 1 september had hij het examen ‘Inburgering in het buitenland’. Zelf noem ik het regelmatig het ‘Naar Nederland examen’. Klinkt veel vrolijker. De uitslag komt nog, maar gevoelsmatig heeft hij bijna alles goed beantwoord. (Ze mogen 8 weken de tijd nemen om de uitslag door te geven.)

Tot vorige week was dit examen, de voorbereidingen en alles dat daar bij komt kijken prioriteit nummer 1. Goede voorbereiding is immers het halve werk. (Gezien we dit allebei graag willen, was de motivatie om te oefenen hoog.)

Dit schept wat lucht in de verplichtingen. Het systeem heeft de afgelopen week groot onderhoud gehad. Alle tandwielen weer gesmeerd en de processen weer nagelopen. Als het goed is loopt het weer als een zonnetje.

Er waren wat dingen die bleven liggen. Gelukkig geen dingen die haast hadden. De afgelopen week stond in het teken van het systeemonderhoud. De komende week in het teken om alle berichtjes etc. te lezen en beantwoorden.

P.S.

Vanaf deze week maak ik er weer werk van om elke maandag een bericht te posten. Hopelijk vergeef je het me voor de gemiste maandagen. De komende week zal ik ook weer eens wat foto’s maken. Volgende week weer plaatjes in de blog!

P.P.S.

In oktober en november heb ik nog ruimte om mensen te helpen met hun communicatie. Eenmalige projecten of klussen tot maximaal 12 uur per week freelance.

Vind jij het leuk om van mij te horen? Ik vind het minstens net zo leuk om van jou te horen:

1 Reactie

  1. Alles komt goed raus. Vertrouw op de liefde en jullie geluk en wilskracht als je deze zee heb overwonnen kan je de volgende vloedgolf ook aan. Relax ❤

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Onderweg leven Nieuwsbrief

Elke maandag is er een nieuw verhaal(tje).

Ben je bang dat je het vergeet?

Iedere laatste vrijdag van de maand ontvang je een update.

Ook ontvangen? Vul dan je e-mail in!

Laat hier je e-mailadres achter. (Geen spam.)

Of volg iets