Transitie, verschillen en leuke dingen

7 februari 2022

Gemiddelde leestijd: 5 minuten

Misschien herken je het: je zit ergens op te wachten. Wanneer je ergens op wacht, kan de tijd niet snel genoeg gaan. Andersom hoop je ook wel eens dat de tijd even stil staat, maar toch is het dan stiekem alweer maandag. (En dus weer de hoogste tijd voor een update.)

In Nederland had ik niet altijd besef van tijd. (Ik leef nou eenmaal niet volgens een horloge.) En toen ik zat te wachten, leek elke dag te lang. (Aan de andere kant lijken die 20 maanden achteraf heel kort.)

Nu, hier in Thailand, hoef ik eigenlijk nergens op te wachten. Dus de dagen vliegen voorbij. Geen dag lijkt op elkaar en gezelligheid doet ook gekke dingen met tijd. (Je begrijpt het natuurlijk wel: het is zijn schuld. 😇🤣)

Oeverloos FaceTimen en de transitie

Ruim 20 maanden. Zolang hebben we met elkaar zitten FaceTimen. Vanaf het begin was er een connectie, maar ging het helemaal niet over het opstarten van een relatie. We waren vooral heel vriendschappelijk elkaar aan het ontdekken. (Laten we elkaar eerst maar eens een keer ontmoeten, dan zien we daarna wel verder.)

Maarja.. Hoe langer je met elkaar praat, hoe meer je aan elkaar gehecht raakt. Op een gegeven moment is het dan toch handig als je bepaalde gesprekken voert. Hoe zie jij de toekomst? Korte termijn, maar ook 20+ jaar. Etc. (m.a.w. hoe verenigbaar is ons gezamenlijke toekomstbeeld?)

Gekscherend zeg ik wel eens dat we alle gesprekken hebben gevoerd die ik met mijn exen vooraf óók had moeten voeren. Al hadden die relaties dan waarschijnlijk minder lang geduurd. (En ik had ze voor geen goud willen missen.)

Dit heeft als voordeel dat we elkaar inhoudelijk goed kennen. Voor ons beide voelde deze ontmoeting als een bevestiging. Dat we de afgelopen 20 maanden met de juiste hebben zitten praten. (Plus dat we een nieuw thuis gevonden hebben.)

Het maakt denk ik ook dat onze transitie van digitaal naar IRL (In Real Life) vrij vlekkeloos gaat.

IRL vs FaceTime (de grootste verschillen)

“Wat nou als hij stinkt?” Dit is een van de meestgehoorde ‘zorgen’ wanneer ik vertelde over een toekomstige ontmoeting. Iedereen kan met een gerust hart opgelucht ademhalen. Hij ruikt best lekker 😉 Maar serieus, één van de grootste verschillen is vanzelfsprekend dat je elkaar kunt ruiken, aanraken & proeven. (Alle dingen die via FaceTime niet kunnen.)

We hebben nog even te gaan eer we elkaar IRL net zo goed kennen als digitaal. Maar elke dag en week komt daar verandering in. Over 20 maanden weten we waarschijnlijk niet beter, hihi. (Al doen we alles natuurlijk gewoon dag voor dag, het gaat al snel genoeg.)

Een tweede verschil is dat je ineens de hele dag samen bent. Eerder zat er 6 uur verschil tussen ons leven. Mijn dag eindigde wanneer hij wakker werd (of nou ja moest werken) en zo rond het einde van mijn middag ging hij slapen. (Vaak terwijl hij Nederlands aan het leren was 😂) Op zo’n afstand kun je elkaar dan onmogelijk wakker maken. (En nu wel, hihi.)

Toeristloos Thailand

Op het moment van schrijven verblijven we in de buurt van Trang. Dit ligt in het zuiden van Thailand. En dan ongeveer in het midden van het zuiden. Beide oceanen zijn plusminus een uurtje rijden hiervandaan. (Alleen dan wel allebei een andere kant op.) De omgeving is super relaxt en er komen nagenoeg geen toeristen.

Dit levert af en toe hele bijzondere momenten op. Een van de dingen die we afgelopen week gedaan hebben was een bootexcursie/snorkeltrip. Lekker dobberen op een oceaan vol vissen en koraal. (In de omgeving van Koh Muk.)

En dan mag je er ook nog eens gewoon inspringen. Daar kan geen aquarium tegenop, echt super wauw. En niet in de laatste plaats, dat we de >enige< mensen waren. (Tegenover normaal 1000+ toeristen.)

P.S. werk aan de winkel

Naast leuke dingen doen, zijn we ook bezig om samen te werken aan mijn/ons bedrijf. Als je in je eentje werkt, dan ligt automatisch ook alles op jouw eigen bord. Denk aan plannen, mail bijhouden, berichten klaar zetten, etc. En laat het nou precies zo zijn dat hij dit soort dingen leuk vindt. Naast mijn eigen chef (zie vorige post), heb ik dus ook mijn eigen personal assistant. (😘)

Veel van die dingen kunnen in de basis in het engels. (Op content na, die is vaak Nederlands.) Hij kan daardoor al behoorlijk wat dingen uit handen nemen. Het heeft als voordelen dat hij wordt ondergedompeld in Nederlandse taal. En hoe beter zijn taal wordt, hoe meer hij zich eigen kan maken. (En wanneer we in de toekomst een bedrijf in Indonesië beginnen, zijn de taal-rollen aldaar omgedraaid.)

P.P.S.

In de komende weken lopen er allerlei projecten, dus je zou zeggen er is tijd te kort. Echter is mijn productiviteit verdubbeld, dus niets is minder waar. Er was daardoor zelfs ruimte voor een tussendoorproject(je) voor 1 van mijn vrienden. (En er is absoluut nog ruimte voor leuke klanten, mocht je iemand zijn of kennen.)

Het projectje: Als dove jongen maakt hij grappige shirts voor (voornamelijk) dove mensen. En daarmee steunt hij dan ook nog eens een goed doel. Check hier zijn online visitekaartje.

Oh ja! De foto’s zijn weer van random leuke dingen deze week. 😉🥰🙏

Vind jij het leuk om van mij te horen? Ik vind het minstens net zo leuk om van jou te horen:

1 Reactie

  1. Wat weer mooi verwoord Alex
    Genieten samen
    Het is jullie beiden gegund

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Onderweg leven Nieuwsbrief

Elke maandag is er een nieuw verhaal(tje).

Ben je bang dat je het vergeet?

Iedere laatste vrijdag van de maand ontvang je een update.

Ook ontvangen? Vul dan je e-mail in!

Laat hier je e-mailadres achter. (Geen spam.)

Of volg iets