Waarom ben je eigenlijk nog niet weg?

20 december 2021

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Ben je al in Azië? Weet je al wanneer je gaat vliegen? Hoe lang duurt het eigenlijk nog voordat je gaat? Regelmatig krijg ik deze vragen. Hoewel ik héél dichtbij zit, moet ik nog even geduld hebben. (En alle mensen die superlief meeleven dus ook 😉)

De korte uitleg

Een paspoort en een ontslag. Dat is in een notendop waar ik (we) op wacht(en). Ik zou een boek kunnen vullen met enkel deze twee onderwerpen. Misschien ooit, hihi.

Laten we het er voor nu ophouden dat het een behoorlijk bureaucratisch proces is. (En ogenschijnlijk random.) Maar het zijn de hoepels die we doormoeten om te komen waar we willen.

Het paspoort

Twee weken geleden is het paspoort aangevraagd. Dat gaat allemaal iets anders dan bij ons. Bewapend met je bankafschriften en het geboorteregister van je halve familie onderga je een interview.

Na dit interview besluit ‘iemand die daar zit’ of je wel of geen paspoort kunt krijgen (dus dat was allemaal nog even spannend). Gelukkig viel het besluit de goede kant op en kan het deze week opgehaald worden. 😄🥳

Het ontslag

Het zal geen verrassing meer zijn. Dit gaat niet zoals in Nederland. Hij werkt(e) in een staatsziekenhuis. En de laatste keer dat iemand hier ontslag nam was 6 jaar geleden.

Vijf gesprekken & eindeloos heen en weer mailen (en wachten). Dat was er nodig om een handtekening te krijgen van de directeur. Nu moet het ontslag ‘alleen nog even’ naar het ministerie voor een officiële bevestiging.

Werken tot de brief komt

In Nederland spreek je samen een datum af en vanaf dan kom je niet meer. Hier moet er gewacht worden op de officiële brief. Volgens de directeur zou het tot 14 dagen duren voordat deze er is. Maar dan kan hij ook per direct weg. Vanaf vandaag elke dag duimen dus.

En dan?

Alles is in principe geregeld. Maar het is nog even wachten tot de documenten binnen zijn. Daarna kunnen we de volgende stap nemen: de reis naar Thailand regelen.

Tot die tijd

Ondertussen verblijf ik al een week bij vrienden in het westen van het land. Volgens mij zijn ze me nog niet zat, dus dat gaat goed 😂 Wat werk tussendoor, gezelligheid, wandelen en vooral ontspannen voor de grote reis. (En dat gaat vaak samen met poes Nina, zie foto)

P.S.

Als alles geregeld is en we daar geland zijn samen, zal ik nog eens wat meer vertellen over dit gedoe.

Vind jij het leuk om van mij te horen? Ik vind het minstens net zo leuk om van jou te horen:

4 Reacties

 1. Bedankt voor de update 😘

  Antwoord
 2. Dankjewel voor het op de hoogte houden van je reis

  Antwoord
 3. De tijd gaat sneller dan jij denkt, 13 dagen alweer, but who’s counting 😁 Hopelijk snel goed nieuws lieverd, hoewel Nina dit wel heel erg gezellig vind ook (net als wij hoor ♥️)

  Antwoord
 4. Alex, you rock! Ik wens je een liefdevol 2022. 💋

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Onderweg leven Nieuwsbrief

Elke maandag is er een nieuw verhaal(tje).

Ben je bang dat je het vergeet?

Iedere laatste vrijdag van de maand ontvang je een update.

Ook ontvangen? Vul dan je e-mail in!

Laat hier je e-mailadres achter. (Geen spam.)

Of volg iets