Wéér spannend

25 september 2023

Gemiddelde leestijd: 7 minuten

Er speelt veel, dus het was even stil. Misschien vraag je het je wel af: “Alex, wat zijn jullie nu toch allemaal aan het doen?”. Wanneer je dit bericht leest ben je weer helemaal op de hoogte. (Of nou ja, van de belangrijkste punten.)

Wat is er spannend?

De oplettende kijker weet het. Of kan het wel raden. We hebben de aanvraag opnieuw ingediend voor een MVV. Het visum om vijf jaar in Nederland te mogen zijn. Vorig jaar was de aanvraag afgewezen. Voornaamste reden: te weinig verdiend in Coronatijd. (Zoals de halve wereld…)

We zijn nu bijna een jaar verder. Gelukkig zijn er een aantal dingen behoorlijk anders. Zo lijkt mijn inkomen weer structureel op dat van 2019. Vorig jaar was ik daar ook naar op weg, maar kon ik nog niets aantonen. Met deze aanvraag wel en dat voldoet ruim aan de norm. Daarnaast staat een advocaat ons bij. (Dus alles is exact aangeleverd zoals de IND het verwacht.)

De aanvraag van vorig jaar deed ik helemaal zelf, gebaseerd op empathie. Dit was achteraf gezien niet de juiste strategie. Maar goed, achteraf is lekker makkelijk praten. De huidige aanvraag staat vol met verwijzingen naar passende jurisprudentie. (Oftewel: advocatenpraat, hihi)

Ondanks de afwijzing van vorig jaar, geven de positieve veranderingen ons hoop. En of die hoop terecht is? Dat zal blijken! Voor 13 november krijgen we in principe een antwoord. (Laten we met z’n allen duimen voor een antwoord dat begint met ‘j’.)

Waar ben je nu?

Net als vorig jaar wissel ik een beetje af waar ik ben. Op het moment van schrijven ben ik in Arnhem. Hier voel ik me thuis en heb ik een fijne basis. Een eigen huis zit er op dit moment nog niet in. Niet zozeer omdat er een crisis op de huizenmarkt is, maar meer omdat ik graag sámen een plek wil zoeken.

In mijn vorige woning woonde ik 21 jaar. Ik wilde geen derde relatie in hetzelfde appartement beginnen. Passende bij het avontuur heb ik het daarom achter me gelaten. In mijn hoofd is het een mooi begin van een leven samen. Op zoek naar een plek en dat eigen maken.

Terug naar nu. Ik verblijf in Klarendal: aan de Rosendaalsestraat. Lekker dicht bij het centrum en in een rustig deel. Lopend of met de fiets kun je eigenlijk alles makkelijk bereiken.

Dat mijn adres in Arnhem is, betekent niet dat ik daar ook altijd ben. Ik wissel een paar keer per maand van plek. Met enige regelmaat ga ik naar de regio Rotterdam. Het is ongeveer 50/50, maar de specifieke dagen hangen af van wat ik te doen heb volgens mijn agenda.

Volgende week ben ik weer een weekje daar. En in de week van Open Coffee Arnhem kom ik weer terug.

Hoe ziet een dag eruit?

We waren dit jaar ongeveer 8 maanden samen. 24 uur per dag, 7 dagen per week. Dus zo in je eentje voelt toch niet helemaal compleet. Het is veel makkelijker om elkaar aandacht te geven als je in dezelfde ruimte bent. Ondanks dat zijn we opgewekt en proberen we niet te veel stil te staan bij wat niet kan.

De dagen lijken wel een beetje op elkaar. Het is een combinatie van elkaar bellen of FaceTime, werken, Nederlands leren, spelletje(s) spelen en waar mogelijk aandacht voor elkaar hebben tussendoor.

Maar dat geheel kost best tijd en energie. Hebben we graag voor elkaar over, op weg naar onze toekomst. Maar het betekent ook dat sommige dingen er dan even niet van komen. (Zoals het wekelijks posten van de blog.)

Als er een grote update is, post ik dat uiteraard. En zoals mijn vader altijd zegt: Zolang je niets hoort, gaat het in principe goed.

Een paar leuke foto’s

Een paar random kiekjes uit Vietnam. Gewoon omdat het kon 😉

Vind jij het leuk om van mij te horen? Ik vind het minstens net zo leuk om van jou te horen:

2 Reacties

  1. Jee spannend weer. Mijn vraag of jullie samen kunnen zijn op de plek naar jullie keuze is het universum al in. Ik vroeg me inderdaad al af waar jullie gebleven waren 😉 Maar duidelijk verhaal, op naar een feestje in november

    Antwoord
  2. Zwager goed verhaal nú weten we hoe het reilt en zeilt

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Onderweg leven Nieuwsbrief

Elke maandag is er een nieuw verhaal(tje).

Ben je bang dat je het vergeet?

Iedere laatste vrijdag van de maand ontvang je een update.

Ook ontvangen? Vul dan je e-mail in!

Laat hier je e-mailadres achter. (Geen spam.)

Of volg iets